ProefLOKAAL Bommelerwaard

hét herkennings- en ontmoetingspunt voor alle fijnproevers uit de Bommelerwaard
 

Het Junior ProefLOKAAL Festival, speciaal voor de schoolgaande jeugd!

ProefLOKAAL Bommelerwaard biedt de schoolgaande jeugd de gelegenheid om in direct contact te komen met lokale producenten en samenstellers. Doormiddel van workshops, door te doen, te proeven en in gesprek te gaan, maken we de nieuwe generatie bewust van wat gezonde voeding is, waar ons voedsel vandaan komt en laten we ze ervaren hoe eten tot stand komt. Daardoor verbreedt hun inzicht naar buiten de keuken van hun ouders. De producenten organiseren met samenstellers en vrijwilligers een reeks workshops waarin doen, vragen stellen en proeven de belangrijkste activiteiten zijn.

De Commissie ProefLOKAAL Junior werkt samen met de cultuurcoach van de Gemeente Zaltbommel en de portefeuilehouder onderwijs in Kerkdriel omgeving en die leggen contact met scholen die hun kinderen in staat stellen om op de vrijdagochtend- en middag van het ProefLOKAAL Festival aan workshops deel te nemen. 

Impressie van het Junior ProefLOKAAL Festival in 2018. 

Commissie Junior ProefLOKAAL Festival

Hannelore Hoogeveen en Joeve Volmer geven vorm en inhoud aan het Junior ProefLOKAAL Festival. Zij leggen contact met de producenten over welk interessant gewas, besje, knolletje, zuivelproduct of kruid beschikbaar is voor experimenten en stemmen met hen en met de samenstellers en chefs af hoe de workshops gehouden kunnen worden. Indien u contact wilt opnemen met de commissie, dan kan dat via e-mail.

Financiën

ProefLOKAAL Junior is een van de activiteiten tijdens het Festival dat plaats heeft in de Sint-Maartens kerk. Veel kosten die we met onze Junioractiviteit maken worden gedragen binnen de begroting van het hele festival, maar we willen deze activiteit ook zelfdragend maken. De scholen dragen bij, de producenten en de samenstellers dragen bij, maar dat is niet voldoende om onze begroting rond te krijgen. Daarom ontvangen wij sinds lange tijd een bijdrage van de Van Voordenstichting, waar wij zeer erkentelijk voor zijn. Daarbij, vragen wij regelmatig aan de gasten van onze evenementen een kleine extra 'vriendenbijdrage" en bestaat er sinds 2018 de mogelijkheid om lid te worden van de Club van 25!, waarmee ProefLOKAAL Bommelerwaard een duurzame toekomst tegemoet kan zien.

Impressie van het Junior ProefLOKAAL Festival in 2017. 

De eerste pilot van het Junior ProefLOKAAL Festival vond plaats in 2015. 

 
E-mailen
Info
Instagram